Δήμαρχος

Φώτης Μάγγος
Δήμαρχος Λεψών

 

Ο Φώτης Μάγγος γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του1973 στη Ρόδο Πατέρας του ο Μιχάλης Μάγγος, πρώην δήμαρχος Λειψών (1975-1978) και μητέρα του η Αλεξάνδρα Μάγγου, με καταγωγή από τους Λειψούς. Είναι παντρεμένος με την μαία, Πελαγία Τσαλίκη και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις, εισήχθη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Γνωρίζει Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά.

Παράλληλα με τις σπουδές του, συμμετείχε στα εξής σεμινάρια και συνέδρια:

  • Σεμινάριο Αθλητιατρικής με θέμα: Διατροφή, άσκηση και υγεία (1993).
  • Σεμινάριο του Ερυθρού Σταυρού: Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση(2007).
  • Σεμινάριο του Δήμου Ρόδου:Περβάλλον- Αειφόρος ανάπτυξη και τοπικές κοινωνίες (2008).
  • 1ο Συνέδριο Επείγουσας Αθλητιατρικής (2013).


ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Κατά τα έτη 1996-1997, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία σε Κόρινθο, Λέρο, Κω και Λειψούς έχοντας το Βαθμό του Λοχία Πεζικού, ενώ ταυτόχρονα, συμμετείχε σε πιλοτικό πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του στρατού, διδάσκοντας αμισθί στο Γυμνάσιο Λειψών. Εργάστηκε ως ωρομίσθιος στο Γυμνάσιο - Λ.Τ. Λειψών (1997-2001).

Ως αναπληρωτής στο Λύκειο Πέτρας Λέσβου καθώς και στο Γυμνάσιο - Λ.Τ Λειψών, όπου δίδασκε το μάθημα της Ολυμπιακής Παιδείας (2002-2003). Το 2004 διορίστηκε μόνιμος εκπαιδευτικός στη Ρόδο, αφού πέτυχε στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς (2002).

Έπειτα, δίδαξε σε διάφορα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο Καλυθιών, Καζούλειο 4ο Γυμνάσιο Ρόδου, Γυμνάσιο Αφάντου , Λύκειο Αφάντου και Βενετόκλειο 1ο Λύκειο Ρόδου) έως και το 2011. Την ίδια περίοδο, επέστρεψε στο νησί του, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Παράλληλα, έχει διδάξει σε πρόγραμμα επιμόρφωσης νεοδιόριστων καθηγητών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΚ Πειραιά). Έχει εργαστεί στο Βρετανικό Συμβούλιο ως βοηθός επόπτη εξετάσεων (assistant supervisor) του Πανεπιστημίου του Κεμπριτζ για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (lower, advance, proficiency) 1992-1997.

Υπήρξε προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου του νησιού. Είναι εν ενεργεία διαιτητής ποδοσφαίρου και έχει διατελέσει διαιτητής βόλεϊ καθώς και κριτής του στίβου. Έχει διοργανώσει δύο Ναυτικές Εβδομάδες στους Λειψούς και πρωταθλήματα σχολείων στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο βόλεϊ στη Ρόδο.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Είναι μέλος διαφόρων εθελοντικών ομάδων με ενεργή συμμετοχή. Συμμετέχει σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνονται από ομάδες του νησιού (παίζει κιθάρα και τραγουδάει). Είναι λάτρης της φύσης, της χειμερινής κολύμβησης,της μουσικής και του αθλητισμού.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Μεγάλωσε στους Λειψούς και ολοκλήρωσε τις Λυκειακές σπουδές του με Άριστα στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Tάξεις Λειψών στο οποίο και διετέλεσε Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς (1989-1991).

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για δύο συνεχόμενες τετραετίες (1999-2006). Αμέσως μετά, ίδρυσε την παράταξη «ΛΕΙΨΟΙ, ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», με επικεφαλής τον ίδιο.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Λειψών.