Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

Στο Δήμο Λειψών, εφαρμόζεται πρόγραμμα ανακύκλωσης με το σύστημα «Διαλογή στην Πηγή και συλλογή πόρτα-πόρτα». Εδώ οι κάδοι αποτελούν άγνωστο αντικείμενο, ως μέσο προσωρινής αποθήκευσης των αποβλήτων.  Το σύστημα στηρίζεται στη διανομή, από το Δήμο σε κατοίκους και επιχειρήσεις, σάκων απορριμμάτων για την προσωρινή αποθήκευση των συλλεγόμενων ρευμάτων στον χώρο τους.

Με βάση το πρόγραμμα, γίνεται χωριστή συλλογή με ΔσΠ, των παρακάτω υλικών: χαρτί/χαρτόνι,  πλαστικό, νάιλον,  μέταλλο/αλουμίνιο, γυαλί.

Πρόσφατα ο Δήμος Λειψών, προχώρησε στη δημιουργία τριών καλαίσθητων νησίδων ανακύκλωσης στις παραλίες του νησιού, με σκοπό την ενίσχυση του συστήματος χωριστής συλλογής. Στις νησίδες προβλέπεται και θέση χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων. (ΦΩΤΟ)

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης(ΕΕΑΑ) οι Λειψοί το 2015 κατατάχθηκαν πρώτοι σε ποσοστό ανακύκλωσης ανά κάτοικο και στην καθαρότητα υλικών ανακύκλωσης ενώ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Boussias Communications ο δήμος μας βραβεύθηκε με το GOLD βραβείο.