ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΕΙΨΩΝ

Σημεία που ξεχωρίζουν

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΕΙΨΩΝ

Δημόσιες Υπηρεσίες

 

Ο Δήμος Λειψών σας καλωσορίζει!

 

Οι Λειψοί είναι ένα βατό, υπαίθριο μουσείο 16 τετρ. χλμ, με όμορφες αγροικίες, καλοδιατηρημένα αλώνια, στέρνες για τη συλλογή βρόχινου νερού, φράκτες από ξερολιθιές και καμίνια. Η μικρή έκταση του νησιού, η ήπια γεωμορφολογία του και η ποικιλία όλων αυτών των κατασκευών, συνθέτουν ένα ξεχωριστό περιβάλλον που καθιστά το νησί ιδανικό για περίπατο και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.

Γύρω από το νησί των Λειψών, σχηματίζεται το ομώνυμο πολύνησο που αποτελείται από είκοσι τέσσερις βραχονησίδες (24) και έξι (6) βράχους, συνολικής έκτασης είκοσι ενός (21) τετρ. χλμ.

Οι Λειψοί με τα γύρω νησάκια τους συναποτελούν το δήμο Λειψών. Τα ονόματα όλων σχεδόν των νησίδων και των βραχονησίδων είναι εδαφολογικά. Κυριότερες είναι η Λύρα, τα Καλαβρωπά, το Καπαρονήσι, ο Φράγκος, το Σαρακίνικο, το Μακρονήσι.

 

 

Βόρεια των Λειψών εκτείνεται η συστάδα των βραχονησίδων Ρεφούλια ενώ βορειοανατολικά τα διάσημα Βόρεια και Νότια Ασπρονήσια.

Το πολύνησο των Λειψών τοποθετημένο στο βόρειο τμήμα του νησιωτικού διαμερίσματος των Δωδεκανήσων, ανάμεσα στις μικρασιατικές ακτές, τις Κυκλάδες, την Πάτμο, τη Λέρο και την Κάλυμνο, συνθέτει πολυποίκιλα τοπία με κρυμμένους θησαυρούς, έτοιμους να τους ανακαλύψετε.

Είναι ένας προορισμός για μόνους ή συντροφικούς, για οικογένειες, φίλους, παρέες, για φυσιολάτρες, μανιώδεις περιπατητές, αθεράπευτους περιηγητές, ανιχνευτές μονοπατιών, για θρησκευόμενους. Για πολύ ή περιορισμένο χρόνο.

Βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, ψάρεμα σε πεντακάθαρες θάλασσες, βαρκάδες σε νησίδες, μικρονήσια και βραχονησίδες, εκκλησάκια που διηγούνται ιστορίες δίπλα στο κύμα. Παρθένα φύση που αλλάζει χρώματα από εποχή σε εποχή αλλά μένει πάντα το ίδιο σαγηνευτική κι ενδιαφέρουσα.

Οι Λειψοί βάζουν χρώμα στις διακοπές σας. Σας καλούν να ζήσετε ένα παραμύθι, απ’ αυτά που παραμένουν χαραγμένα στη μνήμη μας για πάντα!

 

Τηλέφωνο : 2247041333

Website : http://lipsi.gr

Email : dlipson@otenet.gr