Αυτοί είμαστε, αυτά κάνουμε

Οι Λειψιώτες ασχολούνται με τη γεωργία (αμπελουργία, οινοποιία, παραγωγή ελιάς-ελαιολάδου, την κτηνοτροφία [παραγωγή ντόπιων τυριών], την αλιεία, το εμπόριο και τον τουρισμό. Στο νησί λειτουργεί παραδοσιακό οινοποιείο και τυροκομείο. 

Στο μικρό αυτό νησί των Δωδεκανήσων, λειτουργεί νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο ενώ από τους 784 κατοίκους, οι 200 είναι παιδιά έως 18 ετών. Ο δήμος Λειψών διαθέτει Χορευτικό Σύλλογο, Φιλαρμονική Ομάδα, Αθλητικό και Ιστιοπλοϊκό Όμιλο ενώ τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε αδελφοποιήσεις με τον Καραβά Κύπρου και το Μαλέ Τρέντο της Ιταλίας. 

Οι κάτοικοι του νησιού είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Στο νησί λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός και ΧΥΤΑ ενώ αρκετά χρόνια τώρα λειτουργεί επιτυχημένα πρόγραμμα ανακύκλωσης των τεσσάρων βασικών υλικών: πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, καθώς εφαρμόζεται το σύστημα του διαχωρισμού και της περισυλλογής απορριμμάτων κατ’ οίκον, με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης ανά κάτοικο σε όλη την Ελλάδα.

 

ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ

  

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

 

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ

  

 

ΑΛΙΕΙΑ​

 

 

Τοπικά προϊόντα ​

 
 

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

ΣΧΟΛΕΙΑ

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ​

 

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

 

ΙΣΤΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ​

 

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΑΒΑ ΚΥΠΡΟΥ» & «ΜΑΛΕ ΤΡΕΝΤΟ ΙΤΑΛΙΑΣ»

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΥΤΑ