ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

01Ιουλ

ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Η κοινωνία που δεν ρίχνει περισσότερο βάρος στην ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών είναι τουλάχιστον υποκριτική απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό. Ο δήμος Λειψών ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν ακράδαντα στην εφαρμογή πολιτικών και στη λήψη μέτρων ενάντια στη σύγχρονη μάστιγα της υπερβολικής και χωρίς όρια  χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών και τεχνολογιών απ τα παιδιά. Δεν στέκεται αδιάφορος απέναντι στο τεράστιο αυτό και ύπουλο πρόβλημα γι' αυτό και ξεπερνάει τα γεωγραφικά σύνορα και όρια όταν πρόκειται για αθώες παιδικές ψυχές ενώνοντας δυνάμεις. Αυτό αποδεικνύει η πρόσφατη σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ιταλία για να λάβει χώρα και στους Λειψούς, την περιοχή που κατατάσσεται πρώτη στην Ελλάδα σε ποσοστό γεννήσεων.

Με σύνδεσμο και πρωτεργάτη τον Ιταλό παιδίατρο Dr Giancarlo Tondolo Cherbezza, η καθιερωμένη Εθνική Ένωση Εκπαιδευτικών Μέσων της Ιταλίας αποφάσισε να διαθέσει χωρίς κόστος τον επιτυχημένο σύγχρονο εκπαιδευτικό οδηγό με τίτλο «Ψηφιακοί Φύλακες», για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφετηρία τον Δήμο και την τοπική κοινωνία των Λειψών, αναθέτοντας ταυτόχρονα στον έμπειρο παιδίατρο και ενεργό μέλος της Ένωσης Dr Tondolo, την απόδοση του περιεχομένου στα Ελληνικά.

Οι «Ψηφιακοί Φύλακες» αποτελούν έναν επιτυχημένο και δοκιμασμένο «οδηγό προς ναυτιλλομένους» στην Ιταλία που διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με στόχο τη ψηφιακή ευημερία των παιδιών. Η επιστημονική εκδοχή απευθύνεται σε παιδιάτρους, μαίες, εκπαιδευτικούς και γενικά σε κάθε επαγγελματικό κλάδο που δραστηριοποιείται ευρύτερα σε θέματα διαπαιδαγώγησης και ψυχικής υγείας παιδιών. Η δεύτερη, πιο πρακτική εκδοχή, την οποία και σας δίνουμε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση μέσα απ το site μας, προσφέρεται για χρήση από γονείς και περιλαμβάνει ουσιώδεις και κατευθυντήριες πρακτικές με σκοπό τον διάλογο μεταξύ των μελών της οικογένειας σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας και την ομαλή ένταξη των παιδιών διαφορετικών ηλικιών στη ψηφιακή πραγματικότητα.

Η υπέρμετρη αγάπη του Dr Giancarlo για το νησί των Λειψών, μας άνοιξε τους ορίζοντες και μας επέτρεψε την πρόσβαση σε ένα εξαιρετικό παιδαγωγικό εργαλείο που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιταλία, δίνοντας στους Λειψούς και τον Δήμο μία ακόμη πρωτιά σε πανελλήνια κλίμακα, αυτή τη φορά με επίκεντρο την εκπαίδευση. Είναι σημαντικό πως μέσω των Λειψών, το υλικό αυτό μπορεί να διατεθεί δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία ή οικογένεια στην Ελλάδα.

https://custodidigitali.site/gr-home/?fbclid=IwAR1nrMKjcr3rbNAnYFzlWS050...